Tilskud til Jordvarme

Hvis du tænker på at få en ny energikilde der kan give dig mange besparelser på dit varmeregning, så bør jordvarme værenergitiskud til jordvarmee noget for dig.
Vi lever i en tid hvor det er muligt for mange at investere i energiforbedringer til huset. At investere i disse energiforbedringer giver dig mange muligheder – både nu og her og i fremtiden.
Hvis du vælger at anskaffe dig jordvarme, vil udgiften til jordvarme være med til at tjene sig selv ind i løbet af ikke mere end 5 år, alt efter de andre energimæssige forhold i huset. Grunden til at dette er muligt er, at vi i Danmark har indgået en C02 aftale med landene omkring os og dermed forpligtet os til at nedbringe udledningen over de næste 10 års tid.

Det har gjort at staten har givet dig flere forskellige tilskudsmuligheder – samtidig med at du kan gøre brug af forskellige fradrag som er kommet senere.
Der er flere tilskud at hente
Når du ser nærmere på hvilke tilskud du har mulighed for at opnå, er der tre hovedtilskud som du kan gøre brug af. Tidligere har der været flere tilskud, men disse er mere eller mindre blevet fjernet. I fremtiden er det heller ikke umuligt, at der vil blive indført flere tilskudsordninger.

De to tilskudsordninger som du kan få lige nu er:

Tilskud til din el-afgift
Tilskud som du kan få fra et energisparepuljen (Energitilskud)
Det er tilladt at benytte sig mere end blot en ordning. Hvis du vælger at gøre brug af alle tre muligheder – og måske flere som du kan finde, er der mange penge at hente, som du ellers ville skulle have brugt selv.

Information om håndværkerfradraget

Håndværkerfradraget har været her siden juni 2011. Det kom for at forhindre, at nedgangen i håndværkerbranchen skulle fortsætte og i stedet blive til en vækst.
Da håndværkerfradraget blev en succes blandt befolkningen samtidig med at det fik branchen til at komme i en vækst, man ikke have regnet med, blev det indført igen så du stadig har mulighed for at søge om et håndværkerfradrag til udgangen af 2014.
Du har derfor stadig en lille chance for at gøre brug af dette, hvis du er hurtig.
Fradraget tæller 15000.- danske kroner. Det er dog kun arbejdslønnen som du har mulighed for at gøre brug af. Det er ikke materialerne eller lignende som du kan få et fradrag for her.

Fradraget sættes praktisk i ro efter 1 januar 2015, men vælges ny regering med DF som støtteparti til det komne valg, er der stor sandsynlighed for, at håndværkerfradraget genindføres.
Bemærk: Håndværkerfradraget blev fjernet i april 2022

Information om din mulighed for at få tilskud til din elafgift

Tilskud til elafgift er noget de færreste kender til. Du skal ikke kunne regne med at modtage en stor støtte fra denne elafgift, men hvis man kigger positivt på det så er alt godt at få, da det i sidste ende ender med at du skal betale mindre.
For at kunne modtage dette tilbud kræver det, at din boligs primære varmekilde sommer fra elvarme. Hvis den ikke gør dette, har du ikke mulighed for at modtage dette tilskud. Derudover skal din bolig have et elforbrug på over 4000 kWh i løbet af året.
Har din bolig et forbrug på over 4000 kWh om året kan du få en nedsættelse af din elafgift. Dette beløb kan er på 14,5 øre.
Du skal ikke tænke på dette tilskud hvis du allerede har anført din bolig i BBR-meddelelsen som elopvarmet. Ligeledes skal du også huske at kontakte dit elselskab om dette.

Information om din mulighed for at få et tilskud fra energisparepuljen

Det er dette tilskud som du skal lægge mest vægt på, da det er her du har mulighed for at få mest i tilskud. Tilskuddet omtales ofte som C02 tilskud, men hedder Energitilskud.

Som vi allerede har nævnt kort, så er det staten som har givet energiselskaberne mulighed for at give tilskud til dig, således at du kan komme til at spare på dit energiforbrug. Dette er gjort fordi at vi har lavet en aftale med nogle andre lande, der gør at vi skal tænke på vores miljø i en højere grad.

Tilskuddet du kan få til jordvarme kan variere.

Det er ligeledes muligt at søge dette tilskud til andre miljøvenlige energikilder, hvis dette ønskes i stedet.
Du skal dog være opmærksom på, at hvis du gerne vil have et tilskud fra dit energiselskab, skal du kontakte dem først og udfylde et formular som de vil linke dig til, eller sende med posten. Dette er nødvendigt for at kunne få tilskuddet.
Hvor stort tilskuddet fra energiselskaberne afhænger af hvad du skal have skiftet fra. Derudover kommer det også an på hvilket energiselskab du vælger – de største energiselskaber plejer at være dem som giver det største tilskud.

Hos Energikøb kan du ansøge om energitilskuddet i et simpelt og let onlinesystem. De sørger herefter for, at indberette hos det energiselskab, der giver mest for din besparelse.
Det koster kun et gebyr på 120 kroner, så det er en rigtig god ide, at vælge deres rådgivning, frem for selv, at gennemgå 40 energiselskabers hjemmesider.

Der er set tilfælde hvor folk har fået et energitilskud på 2000.- danske kroner op til 24.000- danske kroner. (med moms)

Der er altså meget stor forskel på hvor du får mest i tilskud og derfor der gebyret på 120 kroner givet godt ud.