Strømbesparelser

strømbesparelserAt spare på strømmen handler i mange tilfælde om at få skabt nogle gode vaner. Kan man få tilegnet sig en række rutiner, som har til formål at sænke forbruget i hjemmet, kommer man nemlig langt. Simple ting som at slukke lyset hver gang et rum forlades lyder måske som en nem og enkel sag, men virkeligheden er som oftest anderledes end først forventet.

Derfor handler det ofte om at man får til vane at slukke for lyset, undgå standby funktioner samt at udskifte de strømslugende enheder i hjemmet med energibesparende alternativer.

Ved at tilegne sig denne type rutiner vil man over tid, opleve en nedgang i det private strømforbrug. Hvilket vil gavne økonomien, da man på den måde vil have flere penge til rådighed, til ting og oplevelser som formentligt er sjovere end elregninger.

Udskift gamle lyskilder med energivenlig LED

Hvis du fortsat anvender lyskilder som glødepære eller halogenpære, kan du med stor fordel udskifte disse med energivenlige LED pære. Ved at anvende LED teknologi i din belysning, vil du opleve en væsentlig forbedring af dit energiforbrug, særligt hvis du for nuværende anvender glødepære.
En anden klar fordel ved LED, er den lange holdbarhed. De fleste LED lyskilder har en levetid på over 20.000 timer. Hvilket er væsentligt længere end de klassiske glødepærer. Derudover udvikler de ikke varme på samme måde. Hvis du er i tvivl om hvilke LED lyskilder du har behov for i dit hjem, kan du med fordel tage et kig på Plusled, hvor du finder et stort udvalg af netop LED belysning, lamper og tilbehør.

Husk at slukke lyset når rummet ikke er i brug

En klassisk huskeregel i de fleste hjem, er at slukke lyset når rummet forlades. Det er dog ofte noget som kan glemmes i farten, hvilket betyder at strømmen bruges på noget så unødvendigt, som at belyse et rum som ikke er i brug.

Hvis lyset ikke altid bliver slukket når den sidste forlader rummet, så kan det ofte være en fordel at opsætte en bevægelsessensor i rummet. På den måde vil lyset automatisk blive slukket, hvis sensoren for eksempel ikke har opfanget bevægelse i 30 minutter. I samspil med en elspareskinne kan du energioptimere fjernsynsstuen til at anvende mindst mulig strøm, når rummet ikke er i brug.

Så er man sikker på at lyset ikke står tændt i længere tid end højst nødvendigt. Der findes bevægelsessensorer som ikke kræver fast strøm, men blot anvender batteri. Derfor kan denne type sensor placeres nemt og hurtigt i de fleste hjem. Særligt hvis du har opsat smart home belysningssystemer, er denne løsning nem og enkel at opsætte og anvende.