Gaspriserne tvinger boligejere til at skifte varmekilde

Forstil dig din varmeregning stiger fra de vanlige 1.000 om måneden til 8.000 om måneden!

En voldsom stigning som mange gasfyrejere oplever netop nu og bestemt ikke er tilfredse med.

Priserne for opvarmning med gasfyr har været tæt på fjernvarmepriserne og derfor har de fleste gasfyrejere været godt tilfredse med situationen – De fik en løsning, der var let at have med at gøre og en regning, som også var okay og tæt på det billigste overhovedet muligt..

Gasprisen er så ikke længere helt så fantastisk og mange kan derfor se en gevinst ved at skifte opvarmningsform nu kontra at vente og betale 80.000 for varme i 2023.

Der er dog et MEN – Det er lidt kompliceret

VarmepumpeSe gasopvarmning har faktisk været en hel okay opvarmningskilde de sidste knap 20 år og derfor er mange rigtigt glade for varmekilden og den måde det hele fungere på og sådan kan det jo i princippet gå hen og blive igen.

Politikkerne er positivt stemt for at give Mærks lov til at udvinde olie i nordsøen igen og dermed også give de danske boliger lavere gaspriser igen.

Her kan de fleste nok nemt forstå, at prisen sikkert ikke bliver helt som før, den bliver højere og hvor høj er svært at gætte sig til, men i hvert fald ikke på niveau med før Ukraine krigen.

Derfor er det måske tid til at skifte varmekilde i boligen og nu og se på mulighederne i fremtiden.

Den mest populære opvarmningskilde lige nu, er en luft til vand varmepumpe. Det er der flere årsager til. Primært er den blevet populær, fordi den er energieffektiv og fordi den ikke behøver nogen som helst service – den skal kun have et eftersyn1 gang om året og ellers kører den bare.

Et træpillefyr kommer tæt på samme pris for varme pr år, men træpillefyret er bare SLET ikke så nemt at have med at gøre som en varmepumpe.
Her skal du finde de billigste træpiller på netter hver gang ud køber og slev slæbe dem in dog fylde dem i fyret hver 3 dag.

Der er med andre ord, MEGET mere arbejde ved at have et træpillefyr kontra en luft til van varmepumpe og det er naturligvis derfor de er blevet så populære.

At varmepumpen også kan kombineres med solceller, gør dem kun endnu mere populære og til en super god fremtidssikret løsning.

Det er ikke billigt at skifte til luft til vand varmepumpen

En luft til vand varmepumpe har en lav fremløbstemperatur og er der for bedste velegnet til boliger med gulvvarme.

Har I ikke gulvvarme kræver løsningen store radiatorer, så vandet kan få lov til at afgive varmen fra en stor flade .

En gammel radiator, der er kæmpe stor og har masser af overflade er faktisk perfekt til at kombinere med luft til vand varmepumpen.

Med andre ord, en luft til vand varmepumpe kan ikke bare sådan lige installeres i alle huse og lejligheder med top resultater, det kan være nødvendigt at skifte radiatorer eller gå over til gulvvarme for at få et godt resultat.

Udover selve luft til vand varmepumpen og buffertank, kan der med andre ord være andre udgifter.

Går I direkte fra El-varme til en luft til vand varmepumpe, så skal der naturligvis etableres radiatorer og rørføring, som bestemt ikke er billigt. Det kan nemt ende med 50.000 bare for rørføring og etablering af radiatorer – en udgift der kommer oven i selve luft til vand varmepumpeanlægget.

Har I ikke gulvvarme eller store gamle radiatorer, ja så forvent ekstra udgifter ud over hvad selve varmepumpen koster at etablere.

Der kan ansøge som tilskud til ny varmepumpe

Energistyrelsen har bl.a. et formål som mht. sænkning af CO2 udledning i Danmark og derfor giver de private tilskud til etablering af en luft til vand varmepumpe.

Du kan få et ret så klækkeligt tilskud, men det kræver du ansøger til puljen og det kan man kun gøre få gange om året.

Med andre ord, hvis du vil have energitilskud på ca. 20.00 til en luft til vand varmepumpe, så skal du alliere dig med et firma, der har specialiseret sig i at ansøge om til skud hos energistyrelsen.

Det har f.eks. .Energikoeb.dk.

De hjælper dig fra A-Z med ansøgningen, men tager naturligvis også et gebyr for hjælpen.
Du er dog langt bedre stillet med dem åp din side kontra selv at ansøge.